Nieuws

Binnenkort: Nieuwe functionaliteiten voor voedselhulppplatformen

Zondag 29 september 2024

Ter gelegenheid van de Internationale Dag voor Bewustwording van Voedselverlies en -verspilling kondigt de Schenkingsbeurs met trots de aankomende lancering van nieuwe functionaliteiten voor de distributieplatformen voor voedselhulp in België aan. Deze ontwikkeling maakt deel uit van een voortdurende inspanning om de logistieke efficiëntie te verbeteren en de overgang naar een harmonischer en veerkrachtiger ecosysteem te vergemakkelijken, dat in staat is de groeiende uitdagingen op het gebied van solidariteit en duurzaamheid aan te gaan. Het speelt ook in op de dringende noodzaak om oplossingen te vinden voor de alarmerende stijging van het aantal mensen dat in België in armoede leeft.

Een programma in een Europese context

Deze nieuwe functionaliteiten voldoen aan steeds dringendere doelstellingen op Europees niveau, waar de strijd tegen voedselverspilling deel uitmaakt van bredere beleidsmaatregelen voor afvalreductie en verbetering van de voedselveiligheid. Al meer dan tien jaar ondersteunt de Bourse aux dons haar partners in deze transitie door concrete oplossingen te ontwikkelen die het verzamelen en herverdelen van voedseloverschotten in een strikt en evoluerend regelgevingskader vergemakkelijken.

Nieuwe functionaliteiten:

  • Geoptimaliseerd beheer van uw netwerk van eerstelijnsorganisaties: Vereenvoudigde coördinatie om een vlotte verdeling van uw voedselgiften te garanderen via beheer van samenwerkingsschema’s.
  • Beheer van de relaties met uw leveranciers en schenkers: Centraliseer en volg uw partnerschappen om een continue aanvoer van uw schenkingen te garanderen.
  • Volgen van statistieken en schenkingsgeschiedenis: Volledige transparantie en toegang tot belangrijke gegevens om uw operationele beheer te evalueren en bij te sturen (gepersonaliseerde statistieken en bewijsstukken).
  • Aanpasbare schenkingen: Stem uw donaties af op zichtbaarheid- en prioriteitscriteria in functie van uw bestaande samenwerkingen.

Een oplossing voor de mensen op het terrein

Deze innovaties zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van:

  • Distributie- en logistieke voedselhulpplatformen
  • Voedselbanken
  • Lokale en intermediaire voedselhulpsystemen
  • Organisaties die inzameling en distributie voor andere structuren beheren

Een langetermijnengagement

Al meer dan tien jaar werkt de Schenkingsbeurs samen met haar partners om de beheersing van voedseloverschotten te stroomlijnen. Deze aanpak helpt ons bij een voortdurende transitie naar efficiëntere en duurzamere praktijken, in overeenstemming met de Europese prioriteiten op het gebied van voedselveiligheid en de strijd tegen voedselverlies en -verspilling. In nauwe samenwerking met de regionale en federale autoriteiten werken we aan de afstemming van onze acties op het lokale en nationale beleid tegen voedselverspilling. Samen bouwen we aan een solidair en efficiënt ecosysteem dat in staat is om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.

Deze nieuwe functionaliteiten zijn ontwikkeld om u te ondersteunen bij het dagelijkse beheer van voedselgiften, met een nog intuïtievere en op maat gemaakte tool. Samen kunnen we voedselverspilling effectief bestrijden en de solidariteit binnen uw netwerken versterken!